BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, “BM Güvenlik Konseyi’nden talimat aldım, herkes dahil edilmeli” dedi.

Al Jazeera’ya konuşan Mistura, “Suriyeli Kürtler, Suriyelilerdir, bu nedenle Suriye’nin geleceğine ilişkin görüşmelere katılmalılar, tıpkı Hıristiyanlar, Aleviler, Şiiler ve sıkça görüşmelerden uzak tutulan Sünniler gibi. Hepsi orada olmalı. Kürtleri görüşmelere katmanın bir yolunu bulacağız, çünkü bu çok önemli bir sinyal olur” dedi.

“BM Güvenlik Konseyi’nden talimat aldım, herkes dahil edilmeli” diyen temsilci, Kürtler için davetlerin hazırlanıp hazırlanmadığı sorusuna ise bunun için doğru zamana ve yaklaşıma ihtiyacın olduğu cevabını verdi.

KADRİ CEMİL: GÜCÜN NASIL DAĞITILACAĞINI KONUŞMALIYIZ

Değişim ve Özgürlük için Halk Cephesi liderlerinden Kadri Cemil ise Suriye’nin gelecekteki yönetiminde güç dengesinin nasıl olacağının Cenevre görüşmelerinde konuşulması gerektiğini söyledi.

“Hükümette, başkanla hükümet arasında ve hükümetle kabine arasında gücün nasıl dağıtılacağını konuşmalıyız” diyen Cemil, bunun ardından da yeni anayasanın ana hatları ve seçimler konusunda istişarelerde  bulunabileceğini ifade etti.

Geçiş sürecine dair herkesin kendine ait bir fikri olduğunu belirten muhalefet lideri, “Geçiş sürecinde nasıl bir yol izleneceği belirlenmeli” dedi.

ŞAM DELEGASYONU CENEVRE’YE VARDI

Öte yandan, Suriye görüşmelerinin yeni aşamasına katılmak için yola çıkan Şam delegasyonu da Cenevre’ye vardı. Suriye’nin Birleşmiş Milletler Elçisi Beşar Caferi liderliğindeki heyet, kente ulaştı.

(Kaynak: Spurtnik)