Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu IŞİD’in Musul civarındaki kentlerde son hafta içinde toplu katliamlar yaptığı yolunda yeni raporlar aldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler’in Irak Güvenlik Güçlerine dayandırdığı haberinde Nasır kentinde kurşun yarasıyla öldürülmüş 70 sivilin cesetlerinin bulunduğu açıklandı.

Açıklamaya göre Pazar günü de IŞİD tarafından esir tutulan 50 polis Musul dışında infaz edildi.

Hürriyet’in haberine göre, Birleşmiş Milletler İnsan hakları Komisyonu sözcüsü Rupert Colville yaptığı basın toplantısında konu ile ilgili kendilerine ulaşan bilgileri paylaşırken, bölgedeki olayları doğrulamanın zorluğunun altını çizip, kendilerine ulaşan raporların ön bilgi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Colville’nin paylaştığı bilgilere göre Musul’un 50 km. güneyindeki Safina köyünde, 15 sivil infaz edildikten sonra cesetleri halka daha fazla korku vermek için yakınlardaki bir ırmağa atıldı.

Ayrıca aynı köyde, aralarında bölgede IŞİD’e karşı savaşan bir grubun liderinin de bulunduğu altı kişi arkasına bağlandıkları araçla sürüklenip parçalanarak öldürüldüler.

Üç kadın ile üç kız çocuğu da IŞİD tarafından tutuldukları yerden bir başka yere götürülmek istendikleri sırada meydana gelen sözlü tartışmadan sonra silahla vurularak öldürüldü.