Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ziyareti hakkında Birleşik Arap Emirlikleri'nden açıklama geldi.

BAE Dışişleri Bakanı Gargaş, "Tarafsız kalmak Ankara için en iyi seçenek olacaktır" dedi. 

Sputnik'te yer alan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Körfez turunun Katar krizine ilişkin yeni bir şey sunmadığını ve Türkiye’nin bu konuda tarafsız kalmasının daha iyi olacağını savundu.

Erdoğan’ın Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’e yaptığı ziyaretleri Twitter hesabından yorumlayan Gargaş, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ziyareti, yeni bir şey sunmadı. Türkiye’nin aceleci tutumu nedeniyle, bu krizde tarafsız kalmak Ankara için en iyi seçenek olacaktır. Zira hiçbir ziyaret, Katar’ın kendi tutumunda yapacağı etkiyi yaratamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Katar ve Körfez ülkeleri arasında yaşanan krize çözüm bulmak amacıyla sırasıyla Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’a ziyarette bulunmuştu.

Erdoğan’ın turun son durağı olan Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmeler sonucu ‘krizin müzakere ve diyalog yoluyla çözümü için mevcut girişimlerin devam ettirilmesi hususunda muhataplarıyla mutabık kalınmış olduğu’ yönünde açıklamada bulunmuştu.