İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, vergi kaçırmak suçundan aldığı bir senelik sosyal hizmet cezasını çekmeye başladı.

İtalya'da son yıllarda en uzun süre başbakanlık koltuğunda oturan 77 yaşındaki Berlusconi, sabah saatlerinde cezasının infazı için ikamet ettiği Milano yakınlarındaki Sacra Famiglia bakımevine geldi.

Berlusconi'nin, bir yıl boyunca haftada bir kez 4 saatten az olmamak koşuluyla Alzheimer hastalarına uzmanlar eşliğinde yardım edeceği bakımevine girişinde kendisine bağıran bir kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

Ülkesinin popüler kişilerinin başında gelen deneyimli siyasi lideri görüntülemek için çok sayıda gazeteci Cesano Boscone'deki bakımevine akın etti.

Berlusconi'nin bakımevindeki bir sonraki randevusu ise 16 Mayıs Cumartesi günü olacak.

Cezasını çekmeye başlamadan önce bir televizyon kanalına verdiği demeçte Silvio Berlusconi, bu deneyimin kendisini zenginleştireceğini söyledi.

Şirketi Mediaset ile Amerikan filmlerinin alım ve satımında vergi kaçırdığına dair hakkında geçen yaz kesinleşmiş bir senelik hapis cezası bulunan Berlusconi, yaşından dolayı sosyal hizmete çevrilen bu ceza yüzünden geçen kasım ayında senatörlükten de azledilmişti. (ahaber)