ABD’li oyuncu Ben Affleck, Bill Maher ve Sam Harris’le İslam hakkında bir tartışma yaşadı. Bill Maher’in sunduğu Real Time With Bill Maher’de komedyenin sözlerine tepki gösteren Affleck, ikilinin sözlerini “iğrenç” olarak nitelendirdi.

Radikal'de yer alan habere göre, tartışma esnasında Maher, Müslümanlığı “Mafya üyesi olmaya” benzetti. Harris ise İslam’ın “kötü fikirlerle dolu ” olduğunu ifade etti. İkili daha sonra Müslümanların büyük çoğunluğunun görüşlerinin cihatçılarla aynı radikallikte olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine sinirlenen Affleck, “Bu söyledikleriniz çok çirkin. Bu iğrenç, bu ırkçılık” dedi.

IRAK İŞGALİNİ DE ELEŞTİRDİ

Uzun süre boyunca devam eden tartışmada, gazeteci Nicholas Kristof da Maher ve Harris’e tepki gösterdi. Malala Yusufzay’ı örnek gösteren Kristof’un açıklaması üzerine Affleck, “Ya da fanatik olmayan, kadınlara ceza vermeyen, yalnızca okula gitmek isteyen ve sizin Müslümanların yaptığını söylediğiniz şeylerin hiçbirini yapmayan bir milyardan fazla insana ne diyeceksiniz” ifadeleriyle gazeteciye destek verdi.

Affleck, konuşmasının devamında ABD’nin Irak işgalini de eleştirdi ve “Biz Müslümanların bizi öldürdüğünden çok daha fazla kez onları öldürdük” dedi.