Brüksel'in Anderlecht semtindeki en büyük Şii camisine dün akşam saatlerinde molotofkokteyli saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası olay yerine giden itfaiye ekipleri, yangını 45 dakika sonra söndürebildi ancak imam Şeyh Abdullah kurtarılamadı.

 

Saldırganların ayrılmasıyla yangını söndürmeye çalışan imamın dumandan zehirlenerek öldüğü belirtildi. Yangında bir kişide dumandan hafif zehirlendi. Cami çevresinde toplanan yüzlerce kişi, tekbirler getirerek saldırıyı protesto etti.

 

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bir zanlıyı yakalayan Belçika polisi, saldırının Selefilerce gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

 

CAMİİ POLİS KORUMASINDAYDI

Belçika Müslüman Temsil Kurumu Başkan Yardımcısı Isabelle Praile, Selefilerden yoğun tehdit alan Anderlecht'teki El-Rida Şii camisinin bir dönem polis tarafından koruma altına da alındığını söyledi.

 

Praile, ''Öğrendiğim kadarıyla saldırganlar genç. Yangın çıkarmadan önce Suriye'de yaşananlardan bahsetmişler. Belçika'daki Şii nüfusuna provokasyona gelmemeleri ve sağduyu çağrısında bulunuyorum'' dedi.

 

Belçika Başkakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet, saldırı karşısında şoke olduğunu belirterek, şiddetle kınadığını söyledi.