Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Celal Talabani’nin ölümü nedeniyle 1 haftalık yas ilan etti.

Rudaw’ın haberine göre Talabani’nin ölümünden sonra bir açıklama yapan Mesud Barzani “Çok üzgünüm” dedi.

NEÇİRVAN BARZANİ: UNUTULMAZ BİR ROLE SAHİPTİ

IKYB Başbakanı Neçirvan Barzani, Celal Talabani’nin ölümünün ardından “Kürdistan devrimleri ve demokrasi mücadelesinde unutulmaz bir role sahipti” dedi.

Bir mesaj yayınlayarak Talabani’nin ailesine, Kürdistan ile Irak halkı ve tüm partililere başsağlığı dileğinde bulunan Neçirvan Barzani, şöyle dedi: “Kürdistan ve Irak halkı, bugün özgürlükçü ve Kürdistan’ın büyük özgürlük mücadelesinin savunucusu olan Mam Celal’in kaybını yaşıyor. Bu üzücü kayıptan dolayı kendim ve hükümetim adına tüm Kürdistan ve Irak halkına, Hero Xan’a, Sayın Kubad Talabani’ye, Sayın Pavel Talabani ve partililere başsağlığı dileklerinde bulunuyorum.”

MESRUR BARZANİ: YOKLUĞU BÜYÜK BOŞLUK YARATACAK

IKYB Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani,  Celal Talabani’nin yokluğunun büyük boşluk yaratacağını belirterek, “Allah hepimize sabır versin” dedi. Celal Talabani için başsağlığı mesajı yayımlayan Mesrur Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef bugün Sayın Mam Celal’in hayata gözlerini yumduğu haberini aldık. Bu üzücü kayıptan dolayı Mam Celal’in ailesine, partililere ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyorum. Bu acı kayıptan dolayı Allah hepimize sabır versin. Hiç şüphesiz Kürdistan, Irak ve bölgenin etkin siyasi şahsı olan Mam Celal’in kaybı büyük bir boşluk yaratacaktır. Kürdistan halkının tarihi bağımsızlık isteğini birlikte mücadele ederek kazanmasını umuyoruz. Böylelikle Mam Celal ve tüm şehitlerin ruhu şad olacaktır.”