Londra merkezli El Hayat gazetesine konuşan Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Saddam Hüseyin’le olan savaştan daha zorlu olmasına rağmen IŞİD’in bu savaşta yenileceğine inandığını ve IŞİD ile yandaşlarının asla affedilmeyeceğini söyledi.

800 PEŞMERGE HAYATINI KAYBETTİ, 3 BİN IŞİD'Lİ ÖLDÜ

Çatışmalarda şu ana kadar 800 peşmergenin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 300’ünün üst düzey olduğunu ifade eden Barzani, IŞİD’in kaybının ise 3 bin olduğunu aktardı.

"IŞİD'İ YENDİK"

Barzani, şöyle konuştu: “Bedeller ağırdır ancak verilmelidir. Çünkü bir milletin varlığı ile kerameti korunuyor. Kürdistan Bölgesi büyük bir tehditle karşı karşıya ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki IŞİD’i yendik ve yaklaşık 17 bin kilometrelik alanı iki defa onlardan aldık."

"VAHŞİLERİ VE ONLARA YARDIM EDENLERİ AFFETMEYECEĞİZ"

Barzani, Bağdat'ın yanı sıra Kürdistan bölgesine ağır silah yardımı yapılması halinde IŞİD’i ortadan kaldırmaya hazır olduklarını dile getirirken, "Meydana gelen şeyin tekrarlanmasına izin vermeyiz. Şunu açıkça ifade edeyim ki; sivillerin başını kesip Ezidi kadınları kaçıran vahşileri affetmeyeceğiz. Ayrıca teröristlere yardım edenleri de affetmeyeceğiz. Kastım, intikam değil ancak adalet yerini bulsun istiyorum” diye konuştu.

IRAK ORDUSUYLA İTTİFAK 'İYİ NOKTADA'

Barzani, Irak Ordusu’yla olan ittifakın daha iyi bir noktada olduğunu belirtirken, savaşın ne kadar süreceği konusunda ise yorum yapmadı.