Irak Federe Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, Washington Post gazetesine konuştu. Barzani, "Bağımsız Kürdistan dedikodu veya bir hayal değildir gerçeğin ta kendisidir ve bunun için her mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Mesut Barzani, ABD’nin en prestijli gazetelerinden Washington Post’a verdiği mülakatta, Bağımsız Kürdistan için verilen mücadelenin devam ettiğini bağımsız Kürdistan’ın bir hayal veya dedikodu ürünü olmadığını ve gerçeğin ta kendisi olduğunu söyledi.

Barzani, Kürt davasının, Kürt devriminin, “bağımsız Kürdistan’ı kurmak” amacıyla başladığını ve buna dair mücadelenin asla sona ermediğini belirterek bu amacın gerçekleştirilmesiyle görevlerinin sonuna gelineceğini bildirdi.

ABD’nin göreve başlayan yeni yönetimine ve Başkan Donald Trump’a DAİŞ’in bitirilmesine yardımcı olacaklarını belirten Barzani, DAİŞ ile mücadelenin, askeri ve ideolojik olmak üzere iki boyutunun olduğunu vurgulayarak radikalizm ve şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için her iki boyutuna da aynı derecede önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

ABD’nin geçmişteki hatasını tekrarlayıp Musul’un kurtarılmasından sonra çekilmemesi gerektiğinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Barzani, “Çünkü eğer ABD çekilmeseydi DAİŞ ve benzeri radikal grupların da başkaldıracak fırsatı bulamazdı. Belki de Musul bu kadar basit düşmeyecekti.” dedi. (Kaynak: K24)