Bangladeş’de laik görüşleriyle tanınan Niloy Neel adlı blog yazarı başkent Dakka’da palalı bir grup tarafından parçalanarak öldürüldü. Neel’le birlikte 2015’te ülkede öldürülen laik yazar sayısı dörde çıktı.

Köktendinciliğe karşı yazılarıyla bilinen Niloy Neel’in evi basılarak, bundan önceki cinayetlerde olduğu gibi palalarla parçalara ayrıldığı belirtildi. Emniyet yetkilileri beş ya da altı saldırganın Neel’in kapısını kiralık ev aradıklarını söyleyerek çaldıklarını ve Neel’in hedef listesinde olduğunu açıkladı.

Bangladeşli blog yazarları ve aktivistler birliği başkanı İmran Sarker, öldürülen yazarın adının Niloy Çakrabarti olduğunu ancak yazılarında Niloy Neel mahlasını kullandığını açıkladı.

Neel, yazılarında kadınlar ve azınlıkların haklarına dikkat çekip, kendisinden önce öldürülen yazarlara düzenlenen saldırıları kınıyordu.

ÜLKENİN YÜZDE 70’İ MÜSLÜMAN

Nüfusunun yüzde 70’e yakını Müslüman olan ülkede geçen şubat ayında Avijit Roy, mart ayında Waşikur Rahman, mayıs ayında da Ananta Bijoy Das palalarla öldürülmüştü.