Darbeye Körfez ülkelerinden büyük destek geldi. En güçlü desteklerden birini veren Dubai Emiri’nin kızı ise isyan etti.

Darbe rejimine 5 milyar dolarlık yardım vaat eden Kral Abdullah, tüm Araplara “Mısır’ın istikrarını bozmaya çalışan girişimler” karşısında birlik çağrısı yaptı.

Ürdün Kralı Abdullah, Suudi Kralı’nın açıklamasına tam destek verdiğini söylerken Filistin, Kuveyt ve Bahreyn de Suudilerin “Mısır’ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır’la birlikte duruyoruz” şeklindeki açıklamasını desteklediğini duyurdu. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Batı Şeria’daki Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Filistin, Mısır’da yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediyor.

Mısır’ın güvenliğine zarar verilmesi, Arap milli güvenliğine zarar ve Filistin davasını tehdit anlamı taşır” denildi. Mısır’da onlarca kilisenin yakılmasının ardından Kıpti Kilisesi de ‘Ordunun terörizme karşı mücadelesini destekliyoruz’ açıklaması yaptı.

Mısır’daki darbe rejimine en güçlü desteği verenlerden Dubai Emiri El Maktum’un kızı Mehra Muhammed bin Raşid el Maktum, “Özür dilerim baba ama akan kanın nedeni bizim paralarımız” dedi. 40 milyar dolar servete sahip olan babasını Facebook sayfasından eleştiren Mehra, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile babasının fotoğraflarının altında;

“New York Times: Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sisi’ye verdiği paralar, Mursi’ye karşı komplo kurulduğunu ortaya koyuyor” başlıklı haberi koydu. Fotoğrafın altına ise “Afedersin, babam olsan da bu mesele, din meselesi” yazdı.

Mehra’nın sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden Mısır’daki darbe karşıtlarını ve Suriye’deki muhalifleri destekleyen paylaşımlarda bulunması dikkati çekti. (Vatan)