Bab Askeri Meclisi’nin bir basın açıklamasıyla ilan edildiği duyuruldu. Bab Askeri Meclisi, Bab ve kırsalını IŞİD'den kurtarılacağı belirtildi.

Minbic Askeri Meclisi bünyesinde yer alan güçlerin ortak mücadelesiyle elde edilen Minbic zaferinin ardından, bugün 7 farklı gücün birleşmesiyle Bab Askeri Meclisi'nin kurulduğu ilan edildi.

Açıklamada, IŞİD işgali altındaki Bab halkını kurtarmak için hamle başlatılacağı belirtildi.

Bab Askeri Meclisi içerisinde yer alan güçler şöyle:

Bab Devrimciler Cephesi, Qebasîn Şehitleri Tugayı, El-Selacîqa Tugayı, Bab Kırsalı Şehitleri Taburları, Ehrar Erîma Taburları, Şehit Silo El-Raî Tugayı, El-Kiêba Şehitleri Tugayı.

Basın açıklaması Bab Askeri Meclisi Genel Komutan Cemal Mûsa tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

“Yıllardır Bab ve kırsal bölgelerinde yaşayan halkımız çetelerin her türden acı, vahşet ve dehşetine maruz kalmaktadır. Son olarak da DAIŞ (IŞİD) çeteleri ortaya çıkarak gayrı ahlaki ve gayrı insani uygulamalarıyla bölgenin çoğulcu kültürel dokusu olan ortak yaşam ve kardeşlik bağlarını tamamen ortadan kaldırmak istemiştir.

“Yıllardır DAIŞ çeteleri ve tekçi Baas rejimine karşı ülkenin dört bir yanında halkların korumak pahasına mücadele ettik. bu uğurda önemli zengin tecrübe ve deneyim elde ettik. Ortak yaşam ve halkların kardeşlik bağlarından gelen tüm tabur, tugay ve yurtsever devrimci güçler olarak bizler tarihi ve ahlaki sorumluluğumuzu halkımıza karşı yerine getirmek ve komşumuz özgür Minbic’in tecrübesi, halkımızı özgürleştirmek için ortak mücadele adımı atmayı bize farz kılmıştır. Suriye’nin tamamının özgürleştirilmesi, demokratik, özgür ve ortak bir vatan inşasının gerçekleşmesi için bir adım daha atıyoruz.

“Bu sebeple Bab Askeri Meclisi oluşumunu ilan ediyoruz. Bu meclis Bab toprakları için devrimcilerin gerçek çatısı olacaktır. Bizler meclis çatısı altında Bab ve kırsalının sınırları içinde mücadele edecek ve bölgemizi zulüm ve vahşetten kurtaracağız. Bab devrimin bir sembolü ve Demokratik özgür ve çoğulcu bir Suriye inşasının temeli olacaktır.”

Kaynak: ANHA