Kapitalizmin krizinden çıkamayan Avrupa ülkeleri, kriz bahanesiyle özelleştirmeleri yaygınlaştırıyor.

İspanya hükümeti, 46 havaalanı ve 20 havalimanını yöneten AENA'nın yüzde 49'unu satarak, yönetimini elinde tutmaya devam edeceğini açıkladı. Satış işleminin yüzde 28'i Ekim ayında borsada, yüzde 21'ini ise yatırımcılara ihale yoluyla gerçekleştirilecek. Hükümet, Hava Trafik Kontrolünden sorumlu şirket AENA'yı kısmen özelleştirerek, ülkede bu alanda rekabeti hızlandırmayı amaçladığını iddia etti.

İspanyol Teçhizat Bakanı Ana Pastor, "Devlet demir yollarında daha büyük bir hizmet sunmak istiyoruz. Yolcu sayısı hızla artarken, müşterilerimize daha rekabetçi yani ucuz fiyatlar sunmayı amaçlıyoruz" açıklamasıyla gerçeği gizliyor.

Yeni bir yapılandırma programından çıkan AENA'nın platformlardaki alışveriş alanları genişletildi ve bu ay 715 milyon Euroluk net kâr yaptığını açıkladı.

ULUSAL ELEKTRİK ŞEBEKESİ HİSSELERİ SATIŞTA

Portekiz'de Ulusal Elektrik Şebekesi (REN), yüzde 11'lik hisselerini satışa çıkardı. Portekiz hükümeti, REN'in hisselerini önümüzdeki günlerde başlayacak olan halka arz programında yatırımcılara sunacak. Hükümet "uluslararası kurtarma paketi"nde 2,6 milyar Euro'luk son dilimine ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle reddetti. Fakat diğer yandan Ulusal Elektrik Şebekesini özelleştirerek fatura işçi ve emekçilere çıkartılacak.

İSVEÇ'TE DEVLET DEMİR YOLLARINDA ÖZELLEŞTİRME

İsveç Devlet Demir Yolları (SJ) yük ve yolcu taşıma hizmetlerini taşeron firmalara devretti.

SJ yük ve yolcu taşıma hizmetlerini taşeron firmalara devretmesinin sonucunda taşeron firma işçilerinin kazanılmış haklarını gasp ederek, güney illerinde çalışan 254 demiryolu çalışanını işten çıkarttı. Yeniden iş başvurusunda bulanan çalışanlara tam gün yerine yarım gün çalışma ve saat ücreti ödenmesinin dayatılmasına, çalışanlar grevle yanıt veriyor.  (ETHA)