Avrupa Sol Partisi üyeleri Mısır ve Tunus halkıyla dayanışma çağrısı yaptı: Halk ve Demokrasi, İş Dünyası ve Diktatörlükten Önce Gelir!

ASP Başkan yardımcısı Maris Matias dün Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, Avrupa kurumlarını "Mısır halkının yanında yer almaya" ve “halkı evlerine dönmeye zorlayan bir panik stratejisinin yaratılmasına izin vermemeye" davet etti.

Matias açıklamasında, “Sakin olmamalıyız, Kahire'de ve tüm ülkede, açlık, işsizlik ve baskıdan bıkmış milyonlarla dayanışma içinde olmalıyız. Avrupalı liderlerin demokrasi yerine iş dünyasını, yoksul halk yerine diktatörleri tercih ettiği ortada.” dedi.

Fransız milletvekili Marie Christine Vergiat, “Avrupalı yetkililer, Mısır'daki şiddet olaylarını kınamakta daha hızlı davrandılar. Tunus'tan ders çıkarmış gibi görünüyorlar. Müdahalelerin farkında olalım ve insan hakları ihlallerine karşı sağlam duralım. AB, bölgedeki birçok ülkede güvenilirliğini kaybetti. Gerçek halkın ihtiyaçlarına dikkat ederken mütevazı davranmalı.” diye konuşurken, İspanyol milletvekili Willy Meyer ise, “AB komşuluk politikalarını gözden geçirmeli. İnsan hakları yerine serbest ticaret anlaşmalarıyla daha çok ilgileniyoruz. Sorun, AB'nin sokaklara dökülmüş olan halkı desteklemek için harekete geçmemesidir. Halk otokrasiyi daha fazla kabul etmiyor; bizler mutlaka onları desteklemeli ve bizden beklenen komşuluk politikasının gereklerini yerine getirmeliyiz.” dedi.

DEMOKRAT HABER