İsviçre'deki göçmen örgütlerin öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve mitingle Avrupa devletlerinin mültecilere ve göçmenlere yönelik politikaları protesto edildi.

Eylemde "Hep birlikte göçün nedeni olan Avrupa'ya karşı savaşalım!", "Sınırdışı etmeler durdurulsun", "Sınırlar mültecilere açılsın", "Mültecilere hakları iade edilsin" sloganlarıyla Bern Federal Meclisi önüne yüründü.

Ömer Polat'ın Evrensel'de yer alan haberine göre yüzlerce göçmenin katılımıyla gerçekleşen eylem, Bern Federal Meclisi önünde yapılan konuşmalarla devam etti. Eylemin organizasyonunda görev alan HDK bileşenlerini temsilen HDK İsviçre Eş Sözcüsü Hakan Gürgen de konuşmacılar arasındaydı.

Gürgen, konuşmasında "AKP-MHP ortak yönetiminin Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında yaratmış olduğu faşizan politikalarla halklara yaşam hakkını tanımıyor.

Bölge kentlerindeki yıkım ve zorla göç ettirme politikalarıyla kentler insansızlaştırılmak isteniyor." ifadelerini kullandı. Gürgen ayrıca dünya tarih mirasında yer edinen Sur, Hasankeyf ve Hevsel Bahçeleri dahil birçok tarihi dokunun yok edilmek istendiğini söyledi.

Mitingin ardından eylemciler Marillonstrasse alanına yürüdü. İltica Başvuru Merkezi önünde süren eylem atılan sloganlar ile sonlandırıldı.