Yunanistan'da kreditörlerin dayatmalarının halkın görüşüne sunulduğu referandumda oyların tamamı sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 61.31'i buldu.

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varufakis, ülkesine ve Başbakan Aleksis Çipras’a yardımcı olmak için istifa ettiğini duyururken; Euro Bölgesi ise yarın olağanüstü toplanacak. Avrupa Merkez Bankası da bugün durumu yeniden görüşecek.

Diğer taraftan bir basın açıklaması yapan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Yunanistan ile Euro Bölgesi arasındaki farklılıklar, referandumdan ‘hayır’ çıkması sonrası arttı. (…) Yunanistan Euro Bölgesi’nde kalmalı. Yunanistan'daki kriz Euro Bölgesi’nin istikrarını tehdit etmiyor. İstikrarı sağlamak için gerekli tüm araçlara sahibiz. Buna, 500 milyar euro'luk istikrarlaştırma fonu da dahil."

EURO BÖLGESİ YENİ TEKLİF BEKLİYOR

Bu arada; Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın TSİ 14.00'de başlayacak olağanüstü toplantıda Yunanistan'dan 'yeni teklifler' beklediklerini açıkladı.