İsveç'in Malmö şehrinde Limhams meydanında ırkçı partiye karşı gösteri düzenleyen ırkçılık karşıtları polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Atlı polislerin saldırısı sonucu atların altında kalan onlarca gösterici yaralandı ve 5'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yaralıların arasında, eylem için Kopenhag'dan Malmö'ye gelen Danimarkalıların da bulunduğu bildirildi. Malmö şehrini de kapsayan Skaane bölgesi nöbetçi basın sözcüsü Louise Ercolina yaptığı açıklamada, “Olaylar sırasında ağır yaralanan 5 kişi hastanede tedavi altına alındı. Hafif yaralılar ise ayakta tedavi edildiler" dedi.

Bir görgü tanığı ise, “Ben en az 3 kişinin başından ağır yaralandığını gördüm. Polis acımasız davrandı" diye konuştu.

Emniyet sözcüsü Katrin Bergquist, yabancı düşmanı 'İsveçlilerin Partisi'nin Malmö şehir merkezinde yaklaşan seçimler nedeniyle kampanya yürüteceğini öğrenen ırkçılık karşıtlarının, kalabalık bir şekilde saldırıda bulunduklarını savunarak, “Bizim atlarımız göstericileri dağıtmak için kullanıldı ama bu arada yaralanan sadece bir kişi gördüm" dedi.

İsveçlilerin Partisi Başkanı Stefan Jakobsson ise bölgeden polis koruma altında uzaklaştırıldı. Irkçı partiye karşı yaklaşık bin kişinin protesto gösterisine katıldığı, bunlardan yaklaşık 200'ünün Danimarka'dan giden ırkçılık karşıtları olduğu bildirildi.

Emniyet müdürlüğü olayları yatıştırmak için 400 polisin görev yaptığını bildirdi. Olayların hala yer yer devam ettiği, polisin bir çok caddeyi kapattığı öğrenilirken, gözaltına alınanların sayıları hakkında ise bilgi verilmedi.