Atina'da akşam saatlerinde on binlerin katıldığı bir miting gerçekleştirildi. Meclisin bulunduğu Sintagma meydanında on binlerce kişi AB ve İMF karşıtı sloganlar attı. Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı meydana Yunanistan Komünist Partisi’nin korteji de ulaşınca alanda yüz bine yakın bir kitle oluştu.

Evrensel'den Seyit Aldoğan'ın haberine göre, meclis binasının önünde bulunan çevik kuvvet polisinin miting alanından çıkması için çağrılar yapıldı ancak polis alanı terk etmeyince önce arbede sonra da çatışma çıktı.

Özellikle meclis önünde ve meydanda bulunan Büyük Britanya Oteli önünde yoğun çatışmalar yaşandı ve polis göstericilerin üzerine yüzlerce gaz bombası attı. Göstericiler yollara barikatlar kurarak ve ateşler yakarak çatışmaya devam ettiler. Şu saatlere kadar Sıntagma ve çevresinde çatışmalar devam ediyor ve merkeze çıkan yollar polis tarafından kapatılmış durumda. Olaylar sırasında kitleler bazı alanlarda ve ara sokaklarda gösterilere devam ediyorlar.

Atina’da çatışmalar devam ediyor, şehir merkezinde her yerde çatışmalar var. Antenna TV Kanalının bir canlı vericisi yakıldı... Üniversitelerin önlerinde de çatışmalar var.

Çatışmalarda en az 40 kişi gözaltına alındı.

Yunan Meclisi’nde de troyka ile yapılacak anlaşma üzerine konuşmalar yapılıyor. Geç saatlerde oylamaya geçilecek.