Yunanistan’da eğitim hakkı elinden alındığı için 22 gündür açlık grevinde olan ve geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılan mahkum Nikos Romanos’a destek için Atina’da eylem yapılıyor.

zete.com'da yer alan habere göre Atina’nın Syntagma Meydanı’nda yaklaşık 10.000 kişilik bir grup Romanos ile dayanışma eylemi yaparken; eylemler Selanik, Kavala, Yanya (Ioannina), Patras gibi merkezlere de yayıldı.

Parlamento binası önündeki Syntagma Meydanında yaklaşık 10.000 kişilik bir kalabalık toplanırken, iki haftadır Parlamento önünde sabahlayan Suriyeli sığınmacılar da eyleme destek veriyor.

Atina’da polis eylemcileri alanlardan uzaklaştırmaya çalışıyor. Exarchia’da polis kitleyi dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullanıyor. Protestocular bir bankayı ateşe verirken, araçları da barikat olarak kullanıyor. Eylemciler, Atina Güzel Sanatlar okulu işgal ederken, Yunanistan solunun simge okullarından Politeknik Üniversitesi önünde de barikat için bir otobüs yakıldı.

Exarchia, 2008 yılında Alexis’in polis tarafından katledildiği yer. 15 yaşındaki Alexis Grigoropoulos, 6 Aralık 2008′de devriye gezen polis tarafından vurularak öldürülmüş ve Yunanistan’da uzun süre devam eden isyan dalgasının ateşini fitillemişti. Alexis’in vurulduğu zaman yanında en yakın arkadaşı olan Nikos Romanos vardı