İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşmasına varıldığı haberleri yalanlanırken İsrail'in Gazze'ye yönelik yeni hava saldırısında en az 3 çocuğun öldüğü bildirildi.

Açıklama, Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

Gazze'deki acil yardım birimi sözcüsü Eşref el Kudra, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada "Gazze kentinin merkezindeki Sabra'ya İsrail'in düzenlediği saldırıda aynı aileden en az üç çocuk öldü" dedi.

Mısır'da Hamas ve İsrailli yetkililerin bir araya geldiği görüşmelerde 'kapsamlı ateşkes sağlandığı' iddiaları ise İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Hamas tarafından yalanlandı.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Haberler şimdilik doğru değil" dedi ve Mısır'daki görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

BBC'ye konuşan İsrailli bir yetkili 'kapsamlı ateşkes anlaşması kararı alındığını' ve ateşkesin 'yarın yerel saatle sabah 06.00'da yürürlüğe gireceğini' söylemişti.

AFP'ye konuşan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri de "Ateşkesle ilgili haberler doğru değil. Çabalar devam ediyor ama henüz bir anlaşma yok" dedi.

Görüşmelere dahil olan İslami Cihad sözcüsü de BBC'ye yaptığı açıklamada 'görüşmelerin yoğun bir şekilde devam ettiğini' ifade etti. (BBC Türkçe)