Mısır’daki görüşmelerde, Gazze’deki ateşkesin beş gün daha uzatılması konusunda anlaşma sağlandı. İsrail bu sabahki uzlaşma açıklamasının ardından üç roket saldırısı düzenledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin beş gün daha uzatıldığının açıklanmasından birkaç saat sonra İsrail'in yeni hava saldırıları düzenlediği haberi geldi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki görüşmelere katılan bir Hamas yetkilisi saldırıların yeniden başladığını belirtti ve "İsrail sükuneti bozuyor. Yapılan saldırı kabul edilemez" dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki üç günlük ateşkesin bitmesine saatler kala Gazze’den İsrail’e roket fırlatıldığı iddia edilmişti.

İsrail emniyet güçlerinin sözcüsü yaptığı açıklamada roketin Aşkelon’da boş bir alana düştüğünü ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya neden olmadığını belirtmişti.

Reuters haber ajansına konuşan Hamas yetkilileri ise herhangi bir roket fırlatılmadığını söyledi. İsrail'in 8 Temmuz'da başlayan Gazze saldırılarında 1900'ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.