Laos'ta düşen askeri bir uçakta, aralarında Savunma Bakanı'nın da olduğu 5 Laos yetkilisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tayland Savunma Bakanı Genel Sekreteri Nipat Thanglek AFP'ye yaptığı açıklamada, Laos askeri makamlarının kendilerini bu ölümlerden dolayı bilgilendirdiğini söyledi. Genel Sekreter uçağın aralarında Savunma Bakanı'nın da olduğu yetkilileri, ülkenin kuzey doğusunda bulunan Xieng Khouang bölgesindeki resmi bir törene taşımakta olduğunu belirtti.

Laos resmi haber ajansı KPL'ye göre Başbakan, hava kuvvetlerine ait An -74TK300 tipi uçağın 17 Mayıs günü saat 07.00'de Xieng Khouang bölgesindeki Pek kasabasının Nadi köyünde düştüğünü duyurdu. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

Rus Ria Novosti haber ajansı uçakta Başbakan yardımcısı, Savunma Bakanı Duangchay Phichit ve eşi, Kamu Sağlığı Bakanı Thongban Saengaphon ve eşi, başkent Vientiane Belediye Başkanı Sukan Mahalat ile Devrimci Halk Partisi Siyasi Büro üyesi Chuang Sombunkhan'ın bulunduğunu bildirdi.

Rus haber ajansı, doğrulanamayan bazı bilgilere göre, Parlamento Başkanı Pani Yatotu'nun da uçakta olabileceğini ifade etti.

Tayland Dışişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü gün içinde AFP'ye yaptığı bir açıklamada uçakta 20 kişinin bulunduğunu söylemişti.

Resmi adı Lao Demokratik Halk Cumhuriyeti olan 6,5 milyon nüfuslu Laos, Güneydoğu Asya'da, Tayland'ın kuzeydoğusunda, Vietnam'ın batısında yer alıyor. Asya'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Lao, komünist bir hükümet tarafından yönetiliyor.

1950'li yıllardan bu yana bu ülkede 30 uçak kazası yaşandı. En son geçtiğimiz Ekim ayında kötü hava koşulları nedeniyle sivil bir uçak içerisindeki 49 kişiyle Mekong nehrine düşmüştü. Uçaktakiler hayatını kaybetmişti. (ANF)