Gazeteci Arda Uskan, uzunca bir süredir mücadele ettiği karaciğer yetmezliği sebebiyle 67 yaşında hayatını kaybetti.

Uskan’ın cenazesi, yarın öğlen Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

ARDA USKAN KİMDİR?

Arda Uskan, 1947 yılında İstanbul’da doğdu. Lise yıllarında müzikle uğraştı. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde okurken son sınıftan ayrıldı. Sinema okumak için İngiltere’ye gitti, iki sene Londra ve Paris’te kaldı.

1970 yılında gazeteciliğe stajyer olarak Milliyet Gazetesi’nde başladı iki yıl sonra da kadrolu oldu. Sonra Doğan Şener’in yayın yönetmeni olduğu müzik dergisi olan “Hey”yi Yener Süsoy ile birlikte çıkardılar.

Fikret Kızılok ile birlikte gittikleri Sivas’ın Sivralan köyünde Aşık Veysel ile yaptığı röportaj ile, Milliyet gazetesinin röportajcısı oldu. 1970 yılındaki Gediz depremi sırasında bölgeye ulaşan ilk gazetecilerden biriydi.

Altı yıl Milliyet’in müzik sayfasında çalıştıktan sonra sinemaya geçmek için gazeteden ayrıldı. İki film, 34 film senaryosu yazdı, 3 tanesini de yönetti.

1982 yılında Gelişim Yayınları’na girdi ve “Nokta” dergisinin ilk sayısından itibaren Ercan Arıklı’yla çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Nokta’nın yayın yönetmeni oldu. Sekiz yıl, “Nokta”nın genel yayın yönetmenliğini yaptı. Gelişim Yayınları’nın Asil Nadir’e satılmasıyla birlikte özel televizyonlara geçti.

İlk özel televizyon alan Star’ın ilk haber müdürü oldu ve “Nefes Nefese” isimli bir haber programı yaptı. Anahtar adlı bir haber program hazırlayıp sundu. Daha sonra Kanal 6’nın kuruluşunda haber müdürü olarak görev yaptı.
1995 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte “özel haber ekibi” olarak ATV’ye geçti. Daha sonra aynı kanalda program yapımcısı olarak çalıştı.

2000 yılında tekrar yazılı basına dönerek “Radikal” gazetesinde köşe yazıları yazdı. Aktüel dergisinde “Varyete” ekini çıkardı. Daha sonra Vatan gazetesine geçerek “Haftalık” dergisinde yayın danışmanı olarak görev yaptı. Uskan son olarak Takvim gazetesinde köşe yazıları yazıyordu.