Arap Birliği'nin, İsrail ve Filistin arasındaki Mescid-i Aksa gerilimi nedeniyle olağanüstü toplanma kararı aldığı belirtildi.

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Dün gerçekleşen yoğun telefon görüşmeleri ve Ürdün’ün talebi üzerine Arap Birliği’nin dışişleri bakanları seviyesinde olağanüstü toplanması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Birliğin Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt,  konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki güvenlik önlemlerini kınadı.

Gayt, "Kudüs kırmızı çizgimizdir. Arap ve Müslümanlar ona zarar gelmesini kabul etmez. İsrail hükümeti ateşle oynuyor. İsrail, İslam ve Arap aleminde büyük bir krizin fitilini ateşliyor" dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi dün Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile telefonda görüşerek, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmişti.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’nınn kapısını pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

(Kaynak: Haber Türk)