Suriye'ye karşı olası askeri müdahaleye tepki gösteren Anti Kapitalist Müslümanlar hareketinden 15 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda süresiz oturma eylemi başlattı.

Galatasaray Lisesi önünde dün 23.00'de başlayan eylemde, 'Emperyalizme karşı birleşelim', 'NATO, emperyalizmin savaş makinesi, halkların tescilli katilidir' yazılı pankartlar açıldı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce, 'Suriye'de savaşa hayır', 'emperyalizmin askeri olmayacağız' yazılı dövizler zemine serildi.

Anti Kapitalist Müslümanlar adına Abdurrahim Özer'in okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi:

"Dün 23.00'de başlayan 'savaşa hayır' nöbeti, oturma eylemi, Suriye'ye 48 saat verip tehdit eden, Suriye'yi gözüne kestirmiş olan emperyalist güçlere karşı barış isteğimizdir. Savaşa hayır, haykırışımızdır aslında.

Daha dün Irak'ta, Libya'da ne olduğunu biliyoruz. Halkların kendi kaderini ellerinde zanneden emperyal güçler, aslında ortalığı düzeltiyoruz bahanesiyle gelip, ortalığı daha da fazla karıştırıyorlar. Yüzbinlerce insanın ölümüne yol açıyorlar. Biz bunu asla istemiyoruz.

NATO'nun, ABD'nin Ortadoğu'dan ve Türkiye'den çıkmasını istiyoruz. Bunun için ABD Konsolosluğu'nda eylem yaptık, buradaki eylemimiz de süresiz olacak, kısıtlama koymadık. Suriye'deki mesele onların meselesidir. Onlar barışı kendileri tesis edeceklerdir. Asla ve asla dışarıdan bir müdahaleyle bunun olacağına inanmıyoruz. Türkiye'nin de olası bir müdahaleye dahil olacağını açıklaması kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Ülkemizin, bizim oradaki halkların kanına elini bulaştırmasını istemiyoruz. O yüzden bu konuda bir adım atılıncaya kadar süresiz bir biçimde bu eylem devam edecek."