Şili'de ülkenin en büyük maden şirketinin patronuna bombalı saldırı düzenlendi.Saldırıyı kendini 'Anarşist Ekolojist' diye tanımlayan ITS üstlendi.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre Şili’de Vahşi Doğaya Yöenelen Bireyciler (ITS) isimli örgüt, ülkenin en büyük maden şirketi Codelco’nun patronuna yapılan bombalı saldırıyı üstlendi.

Şirketin patronu Oscar Landerretche’nin evine bombalı yüklü bir paket gönderilmiş, Landerretche’nin paketi açmasıyla beraber patlamıştı. Landerretche’nin ellerinden ve göğsünden yaralandığı bombalı saldırıyı üstlenen ITS, internet üzerinden yaptıkları açıklamada, “Landerretche, doğaya karşı işlediği suçlardan dolayı bu cezayı hak etti. Doğayı katleden mega projelerin mimarına bizden bir hediye” ifadeleri yer aldı.

Oscar Landerretche Kendini ‘Anarşist Ekolojist’ olarak tanımlayan örgütün gerçekleştirdiği saldırı ilk değil. Örgüt daha önce şirket patronlarına, adları doğal alanlarda yapılan ihalelere karışan politikacılara bir çok saldırı düzenledi.

Landerretche, kaldırıldığı hastanede kendisine yönelik yapılan saldırıyı ‘aşırı şiddetli’ ve ‘korkakça’ olarak değerlendirdi. Landerretche, evde kızının ve temizlik işçisinin de bulunduğunu ancak ciddi bir yara almadıklarını belirtti.

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet de saldırıyı Twitter hesabı üzerinden kınadı ve Landerretche ile dayanışma içinde olduklarını söyledi. Şili İçişleri Bakanı Mario Fernandez, “Saldırının faillerinin en kısa zamanda yargı karşısına çıkartılmasını umuyoruz” dedi.