New York'ta yaklaşık iki haftadır devam eden Wall Street işgali eyleminde 700 kişi gözaltına alındı.Brooklyn ve çevre yollarında eylem yapan yaklaşık iki bin kadar gösterici, köprüye girmek isteyince polis barikatı ile karşılaştı. Göstericileri çember altına alan polis 700 kişiyi gözaltına aldı. Göstericiler, eylemlerini Wall Street yakınlarında Zuccotti parkında sürdürüyor.

New York'ta başlayan gösteriler, ülke geneline yayılmaya başladı. Boston, ve Los Angeles'ta protesto gösterileri yapıldı. Tırmanan işsizliğe karşı Obama yönetiminden holdingler, finans kuruluşları ve zenginlere karşı ekonomik adalet isteyen protestocular, adil bir ekonomik düzen gelene kadar protestolarını sürdürecekleri açıkladı.

ANKA'ya konuşan protestocular, "Amerikan ve dünya medyası iki haftadan beri sürdürdüğümüz eylemi görmüyor. Ancak bugün çok sayıda gözaltı gerçekleştikten sonra medya sesimizi duydu. Bizim gerçekleştirdiğimiz protestolarla ABD'de 'Amerikan Baharı' yaşanacak, ekonomik varlıklar adil olarak paylaşılacak, sesimizi dünyaya duyurana kadar eylemlerimizi sürdereceğiz" şeklinde konuştular.

Gözaltına alınaların arasında New York Times ve gazetelerin muhabirlerinin de olduğu öğrenildi. (haberler.com)