Komşuları Hasidik Yahudi Simchon Schwartz tarafından saldırıya uğrayan Türk asıllı Amerikalı çift Mustafa ve Selda Turan’a Brooklyn Yahudi toplumundan destek geldi. We Are All Brooklyn Toplum Merkezi’nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ''Bu tür olaylar bizi karanlığa sürükleyemeyecek'' diyerek yaşanan olayı kınadı. Toplantıya Council of Peoples Organization’dan Mohammad Razvi, Kings Bay’den Leonard Petlakh, Türk Kültür Merkezi Başkanı Zafer Akın, Turkish Cultural Alliance Başkan Danışmanı İbrahim Kurtuluş, Jewish Community Relations Council (JCRC)’dan Micheal Miller, Eyalet milletvekili Steve Cymbrowitz katıldı.

Bu tarz olayların her zaman yaşanabileceğini belirten milletvekili Steve Cymbrowitz, "Birlik içinde yaşama devam edeceğiz. Toplum liderleri olarak bize düşen bu tarz olayların daha da büyümesini önlemektir." dedi. Türklerle Yahudilerin çok köklü bir geçmişi olduğuna vurgu yapan vekil İspanya’dan kovulan Yahudilere Osmanlı’nın kucak açtığını belirterek, "Hedefimiz daha aydınlık bir geleceğe birlikte yürümektir." dedi.

Hebrew Educational Society’den Marc Arje de New York ve Brooklyn’de önemli olanın tüm insanların birlik olmasının olduğunu ve yaşanan olayın birlikleri tarafından hoş karşılanamayacağını bildirdi.

The Arab- American Family Support Center’den Naziha Nori de olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını dile getirdi. Nori, olayın kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi. Türk Kültür Merkezi Başkanı Avukat Zafer Akın, Türk ailenin başına gelen olayın oldukça üzücü olduğunu belirtti. Akın, "Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı çünkü endişe verici bir durum." dedi.

Akın ayrıca, terörü İslam’la bağdaştırmanın, iki kelimeyi bir arada kullanmanın çok yanlış bir durum olduğunu, "İslami terör" olarak anılan bir durum olmasa böyle olayların yaşanmasının engellenebileceğini de sözlerine ekledi. Akın, Yahudi toplumunun kanuni bir süreçte ilerleyen bu nefret saldırısına verdikleri tepkinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve bir nevi Yahudiler’in bu şekilde Türkler’e Türkiye’ye olan bakış açılarını gösterdiklerini ifade etti.

Michael Miller da yaşadıkları üzüntünün büyük olduğunu vurguladı. Council of Peoples Organization’dan Mohammad Razvi, katılımcılara teşekkür ederek böyle olayların kendilerini ayırmadığını, her zaman beraber olduklarını ancak sabırla çalışmaları gerektiğinin önemini vurguladı.

BUGÜN