Altın fiyatları, Suriye ve Kuzey Kore'de artan jeopolitik gerilimlerin yatırımcıları güvenli liman niteliğindeki varlıklara yöneltmesi ile birlikte beş ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,277.35 dolar ile 1 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saati ile 09:03'te 1,277.12 dolara geldi.

bloomberght.com'da yer alan habere göre Trump yönetimi, delillerin bu ay sivillere yönelik kimyasal silah kullanılmasının ardından Suriye'nin olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini kaydetti. Rusya ve İran,

Suriye konusundaki koordinasyonu görüşürken, ABD saldırılarını kınadı. Kuzey Kore, nükleer gücü konusunda dünyayı endişeye sevk ediyor.

Sydney'de Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Kasım ayından bu yana bu seviyeleri görmedik ve Suriye, Trump ve Kuzey Kore karışımını düşündüğümüzde, volatilite artabilir," dedi ve "İnsanlar belirsizlikten dolayı endişe duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Barratt, 1,288 seviyesinin yukarı yönde kırılmasının daha da yükseliş için zemin hazırlayacağını sözlerine ekledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.3 düştükten sonra yatay seyretti.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 18.4023 dolara çıkarken, platin ons başına 972.10 dolar seviyesinde yatay seyretti ve palladyumyüzde 0.1 yükselerek ons başına 807.10 dolar seviyesine çıktı.