Almanya'da, Sol Partili kadın parlamenter Petra Pau'un (51) Berlin Marzahn-Hellersdorf'taki mülteci yurtlarıyla ilgilendiği için Neonaziler tarafından sosyal paylaşım siteleri üzerinden ölümle tehdit edildiği açıklandı. Federal Meclis'in başkan yardımcısı da olan Pau "Tehditler karşısında geri adım atmayacağım" dedi.

Berlin Hellersdorf'taki mülteci yurdunun önünde düzenli olarak protesto gösterisi düzenleyen Neonazilerin şimdiye kadar Sol Partili vekile 40'dan fazla ölüm tehdidi yaptığı öğrenildi.

Tehditlere ilişkin açıklama yapan Petra Pau ise "Tehditlerden korkmuyorum, geri adım atmayacağım. Mesele benim şahsi bir meselem değil, mesele ırkçılığın Almanya'da tehlikeli yükselişidir" dedi.

ALMANYA'DA IRKÇI SALDIRILAR ARTIYOR

Die Linke (Sol Parti) vekili Pau'nun ırkçı grupların hedefi haline gelmesinin ardında, 2013 yılından beri Berlin Hellersdorf'taki bir okul binasında kurulan mülteci kampıyla aktif olarak ilgilenmesi gösterilmekte.

Uzun yıllar PDS'in Berlin'deki teşkilatında başkanlık yapan ve 2006 yılından bu yana Federal Meclis'in başkan yardımcılığını da yürüten Pau, son tehditle birlikte "saldırılar beni yıldıramaz" dedi.

Sol Parti grubunun Federal Meclis'e verdiği son bir soru önerisine göre 2014'ün ilk 9 ayında ülke çapında mültecilere veya bir mülteci yurduna ortalama her gün bir saldırı gerçekleşti. Irkçı grupların Dresden' de başlattıkları pazartesi gösterileri sonrası, Almanya'da göçmenlere karşı Neonazi saldırılarda ciddi bir artış gözlendiği belirtildi.

NEONAZİLERE "FARELİ KÖYÜN KAVALCISI" BENZETMESİ

Almanya'daki yabancı düşmanlığı ve mültecilere karşı oluşturulmak istenen histerinin bir pogroma (katliam) dönüşmesi tehlikesine dikkat çeken Sol Partili siyasetçi "Mülteci yurtlarına yönelik saldırılar 1990'lı yılları hatırlatıyor." dedi.

1997 yılında Neonaziler Berlin'de PDS (şuanki Sol Parti) Başkanı Gregor Gysi ile Petra Pau aleyhine kampanyalar yürütmüş ve polisce tanınan sabıkalı Neonazi, Gysi'nin ofisinin bulunduğu binaya girererek Gysi'yi bulamamış ve bir kitapevi sahibini ağır yaralamıştı. Kendisini yakalamak isteyen bir polis memurunu da öldürmüştü.

Sol Partili vekil Petra Pau neden hedef haline geldiği sorusuna, son olarak devlet kanalı ZDF'te mülteci kampına saldıranları "fareli köyün kavalcısı"na benzetmesi, tehditler için gerekçe olarak gösterilmekte. Bununla da yetinmeyen Neonaziler, siyasetçinin özel adresini Facebook'ta teşhir ettiler.

(Avrupa Postası)