Yılbaşı gecesi alınan güvenlik önlemleri ve yaşananlarla ilgili konuşan Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, "5-7 dolayında zanlı" tarafından saldırı düzenleneceğine dair "dost bir ülkenin gizli servisi"nden uyarı aldıklarını söyledi. Andrä, kendilerine zanlılardan yarısının açık kimliklerinin de bildirildiğini belirtti.


Almanya'nın Münih kentindeki terör alarmıyla ilgili açıklama yapan Münih Emniyet Müdürü, saldırı düzenleyeceğine dair duyum aldıkları zanlıların milliyetinin Suriyeli ve Iraklı olduğunu duyurdu. Hubertus Andrä, şimdiye kadar yürütülen soruşturmanın zanlıların yerlerinin saptanmasını ya da haklarında somut sonuç elde edilmesini sağlayamadığını söyledi. Hubertus Andrä, "Sözkonusu zanlıların mevcudiyeti konusunda somut bir şey söyleyemem. Ama bu ihtimal dâhilinde. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Münih Emniyet Müdürü Andrä, terör uyarısının ardından polis ekiplerinin kamuya açık alanlarda varlık göstermeye devam ettiğini söyledi. 100 kişilik ek polis gücünün devreye sokulduğunu belirten Andrä, ekiplerin şehir merkezi ve tren istasyonlarında yaya olarak devriye gezdiğini kaydetti.

Emniyet Müdürü Andrä, yılbaşı gecesi ilan edilen terör alarmının ardın güvenlik seviyesinin tekrar alarm önce seviyeye çekildiğini sözlerine ekledi.

Münih'in iki tren garında yılbaşı gecesi intihar saldırısı düzenleneceği yolundaki istihbarat üzerine Münih merkez garıyla Pasing tren istasyonu tahliye edilmişti. Polis çevrede bulunanlara toplu halde durulmaması için uyarı yapmıştı.