Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier IŞİD’e karşı mücadele etmesi için Peşmerge’ye silah göndereceklerini açıkladı.

Almanya Federal Hükümeti, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı mücadele etmesi için Peşmerge’ye silah gönderileceğini duyurdu. Almanya'da yayımlanan Bild gazetesi ise daha önce gönderilen askeri malzemelerin kullanılamaz durumda olduğunu gündeme getirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Steinmeier, miğfer ve çelik yelek gibi malzemeleri hemen göndereceklerini söyledi. İngiltere, İtalya ve Fransa’nın da bu yönde karar aldığını ifade eden Steinmeier, Irak Kürdistan Bölgesi’ne silah göndermelerinin de gündemde olduğuna değindi.

Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen ise Kürtlerin hangi tür silahlara ihtiyacı olduğunun bir hafta içinde belirleneceğini ve Bağdat’la koordinasyon içinde bu malzemelerin sevk edileceğini söyledi.

Öte yandan Almanya’nın Peşmerge’ye yolladığı askeri malzemelerin birçoğunun kullanılamaz halde olduğu belirtildi. Almanya’da yayınlanan Bild gazetesinin haberine göre gönderilen gece görüş cihazları ve askeri araçlardan birçoğu bozuk.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, IŞİD sorununu çözmek için uluslararası bir toplantı düzenlemesini talep etti. Hollande, IŞİD’e karşı küresel bir strateji geliştirmenin şart olduğunu ifade etti.