Almanya ve Hollanda milli takımları arasında bu akşam Almanya'nın Hannover kentinde oynanması beklenen hazırlık maçı, başlama vuruşundan bir buçuk saat önce güvenlik gerekçeleriyle iptal edildi ve stadyum boşaltıldı. Hannover'de stadyumun yanı sıra bir de konser salonu saldırı olabileceği yönünde gelen istihbarat nedeniyle tahliye edildi.

Stadyumda polis tarafından yapılan anonsla maçın oynanmayacağı taraftarlara duyuruldu.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Alman Devlet televizyon kanalı NDR'ye konuşan Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe "Bir patlama olacağına dair ciddi planlamalar yapıldığı yönünde istihbarat var" dedi.

Reuters haber ajansı Alman emniyet birimlerine dayandırdığı haberde, polisin stadyumda bomba patlatılacağına dair istihbarat aldığını ve bu nedenle maçın iptal edildiğini aktardı.

MERKEL DE STADYUMDAYDI

Maçı izleyecekler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanı sıra bakanların da olması planlanıyordu.

Polisin stadyumu tahliye anonsları başladığı sırada Merkel de stadyumdaydı.

Merkel, Paris saldırılarını planlayanların tehditlerine boyun eğmeyeceklerini göstermek için maça gideceklerini ifade etmişti.

Maçı Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis ile Spor Bakanı Edith Schippers de izleyecekti.

Maçı izlemeye gidenlerden Hors, BBC'ye yaşananları anlattı ve "Stada girmeye hazırlanıyorduk. Otellerin bulunduğu bölgede bekliyorduk. Sonra bir anda herkesin stadyumdan uzaklaşmaya başladığını fark ettik. Birkaç dakika sonra polis anonsları başladı. Stadın çevresini terk etmemizi söylediler. Kimse ne olduğunu bilemiyordu" dedi.

KONSER SALONU DA TAHLİYE EDİLDİ       

Hannover'de stadyumun yanı sıra bir de konser salonu saldırı olabileceği yönünde gelen istihbarat nedeniyle tahliye edildi.

14 bin kişi kapasiteli TUI Arena'da Söhne Mannheims grubunun konseri olacaktı.

Associated Press haber ajansı, gündüz saatlerinde Hannover emniyetinin stadyumda bomba olabileceği yönünde bir ihbar aldığı bilgisini geçti.

Almanya milli takımı, Paris'te Fransa milli takımıyla karşılaştığı sırada saldırılar gerçekleşmişti.

İptal edilen Almanya - Hollanda maçı da 'Özgürlük maçı' olarak adlandırılmıştı.