Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Maria Adebahr, Berlin'in BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) TSK'nın Afrin'de başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' konusunda sorumlu bir tavır almasını umduğunu söyledi.

Basın toplantısında konuşan Adebahr, "BMGK, bugün Türkiye'nin Suriye'deki eylemlerini ve insani durumu ele alacak. BMGK üyelerinin sorumlu bir tavır almasını ve Suriye'de siyasi yolla çözülmesi gereken krizdeki gerginliğin tırmandırılmaması için düşüncesizce atılacak adımlardan kaçınılması çağrısı yapmasını umuyoruz" dedi.

Türkiye’nin Afrin’e başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ üçüncü gününde devam ediyor.

Suriye, İran, Fransa ve Mısır Türkiye’nin Afrin operasyonunu durması için çağrı yaparken, Rusya Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptı.

Türkiye’nin Afrin saldırısından ABD’yi sorumlu tutan Rusya, Afrin’deki askerlerini güvenli bölgeye çektiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Afrin'e yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’ye itidal çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonun kapsam ve süresinin sınırlı olması gerektiği ifade edildi ve Türkiye'ye itidal çağrısı yapıldı.

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e düzenlenen operasyonların sonlandırılması çağrısı yapmış,  Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdıklarını açıklamıştı.

Fransa'nın çağrısının ardından BMGK'nın bugün akşam saatlerinde toplanması bekleniyor.

Kaynak: T24