Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Erika Steinbach “vize serbestisi” tartışmaları bağlamında Türkiye'yi eleştirirerek, 'İnsan hakları ayaklar altına alınıyor' dedi. Yeşiller Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt ise "Erdoğan gibi sağı-solu belli olmayan otokratlarla anlaşma yapılmaz'' dedi.

CDU'lu milletvekili Erika Steinbach,Türkiye'de insan haklarının ayaklar altına alındığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidarda olduğundan beri Türkiye'deki durumun ‘'kalıcı anlamda'' kötüleştiğini savundu. 

DW Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'ye vize muafiyeti tanınmasını, mevcut koşullarda mümkün görmediğini söyleyen CDU'lu milletvekili, Türkiye'ye ek baskı aracı olarak AB üyelik süreci için yapılan yardımların askıya alınmasını önerdi.

'ERDOĞAN GİBİ SAĞI-SOLU BELLİ OLMAYAN OTOKRATLARLA ANLAŞMA YAPILMAZ'

Yeşiller Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt da "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'yle yapılan sığınmacı anlaşmasına ilişkin tehditlerine karşı dikkatli olunması" gerektiğini söyledi. 

Göring-Eckardt, "Erdoğan gibi sağı-solu belli olmayan otokratlarla anlaşma yapılmaz'' dedi. Yeşiller milletvekili ayrıca Türkiye'ye vize serbestîsi tanınması için insan hakları konusunda ‘'indirim'' yapılamayacağının altını çizdi.