Berlin'deki Türk Büyükelçiliği önünde basın özgürlüğü ve sansüre dikkat çekmek amacıyla miting düzenleyen Korsanlar Partisi’nin Alman polisi tarafından durdurulup parti lideri Bruno Kramm Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı.

Odatv'nin Berliner Morgenpost gazetesine dayandırdığı habere göre, Korsanlar Partisi Başkanı Kramm'in Berlin Büyükelçiliği önünde kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada Alman komedyen Jan Böhmermann'in şiirindeki bir bölüm olan "Erdoğan Kürtler ve Hristiyanları yontuyor" kısmını okuduğu için hakaret ettiği gerekçesiyle Alman Ceza Yasası'nın 103. paragraftan dolayı gözaltına alındığı bildirildi.

​Gazete, "Korsanlar Partisi Başkanı Erdoğan'ı eleştirdi, gözaltına alındı" başlığıyla verdiği haberinde, Kramm'in miting sırasında Alman komedyen Böhmermann'in şiirinin bir kısmını eleştirdiğine, Türkiye'de "Kürtler ve Hrıstiyanlar" sorununun hâlâ hakaret edici bir özellik olarak görüldüğüne dikkat çekti.

​Kramm ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konuşmam sırasında polis yanıma geldi ve mikrofonu elimden aldı, mitingi dağıttı, hâlâ şoktayım" dedi.

​Kramm hakkında suç duyurusunda bulunulabileceği tehlikesinin olduğu belirtilirken, miting sırasında büyükelçilik avukatının Alman polisi ile birlikte olay yerinde olduğu ifade edildi.

Korsanlar Partisi her cuma Berlin Büyükelçiliği önünde "Kimse Erdoğan için bir şey yapmıyor, elini Böhmermann'dan çek" sloganı ile gösteri düzenliyor.