MELBOURNE– Saldırganlar, binanın bahçe duvarının tel örgülerine saldırıyı neden yaptıklarına dair bir de bildiri bıraktılar. Merkeze 4-5 adet molotofkokteyli atıldığını söyleyen yetkililer, bunlardan bir kısmının binanın yan kapsına isabet ettiğini ancak kapının bulunduğu bölgenin tuğlalı olmasından dolayı etkili olamadığını söylediler.

 

FEDERASYON BAŞKANI BİR ANLAM VEREMEDİ

Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Serdal Çınar, merkezlerine yapılan bu saldırıya bir anlam veremediklerini belirterek, "20 yılı aşkındır Avustralya’da çalışmalar yapıyoruz, herhangi bir kurum ve kişilerle bir problemimiz olmadı, kurulduğumuz günden beri her inanca her kültüre her dile aynı mesafede duruyoruz, herkese saygı gösteriyoruz" dedi.

 

Başkan Çınar, binanın zarar görmemesinin bir şans olduğunu, ancak tellere bırakılan bildirinin içeriğinin çok kırıcı ifadelerle dolu olduğunu anlattı.

 

Çınar, Merkez'e yapılan saldırının son zamanlarda Suriye’de meydana gelen olaylarla bir bağlantısı olup olmadığını bilmediklerini, bu konuda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

 

Alevi Toplum Merkezi'ne yapılan molotofkokteyli saldırının ufak çapta hasarla atlatılmasında, Merkez'in çevresinde bulunan yüksek tel örgülerin etkili olduğu belirtildi.

 

Saldırıdan sonra olay yerine gelen polis yetkilileri, binanın çevresinde incelemelerde bulunarak elde ettikleri delilleri incelemeye aldılar.