Ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon "İyi Yıllar Anneler" adlı filminin galası için gittiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, "Ermeni soykırımını kınıyoruz" dedi.

News.am sitesinin haberine göre, Delon "İyi Yıllar Anneler" filminin galası için geldiği Erivan’da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüştü.

Sarkisyan, Delon’u filmlerinden dolayı överken, ünlü oyuncu da, "Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz" dedi.  Delon ayrıca Erivan'da bulunan 'Ermeni Soykırımı Anıtı'nı da ziyaret etti.

AZNAVOUR ŞIMARACAĞIMDAN KORKMUŞ OLMALI

Alain Delon şakayla karışık ″İlk kez Ermenistan’da bulunuyorum, Charles Aznavour arkadaşım olmakla beraber, beni burada bu kadar takdir edeceklerini beklemiyordum. Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın öngördüğü gibi, herhalde Charles, ülkenizde beni ne kadar sevdiklerini duyunca benim şımaracağımdan korkmuş olmalı″ dedi.

Efsanevi sanatçı, filmdeki rolünü zevkle kabul ettiğini, daha baştan filmin temasının hoşuna gittiğini kaydetti. Filmin ana düşüncesinin anne sevgisi olduğunu belirterek, eğer annesi sağ olsaydı, ona pahalı hediyeler almak yerine, sadece her dakika onun yanında olmaya çalışacağını söyledi.

Sanatçı basın toplantısı sonunda kendisinin her zaman her şeye sahip olduğunu, ancak şimdi biraz sevgi eksikliği hissettiğini itiraf etti.