Afrin Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) "Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubu etkisiz hale getirildi" yönündeki açıklamasını yalanladı.

'BİRKAÇ SİVİL YARALANDI'

DİHA’ya konuşan bakanlık yetkilileri, Ceyş El Siwar’ın (Devrimciler Ordusu) Şehba Barajı ve çevresindeki 5 köy ile Syriatel şirketine ait bir baz istasyonunu IŞİD'den kurtarmasının ardından Şehba’ya bağlı Um El-Qura, Um El-Hoş ve El-Hesiye köylerine yönelik gece boyunca yapılan bombardımanda sadece bir kaç sivil yurttaşın yaralandığını savundu.

Şiyê ve Raco kasabalarına bağlı sınır köylerinin de gece boyunca TSK'ye bağlı sınır birlikleri tarafından obüs ve çok atarlı roketlerle bombalandığını belirten bakanlık yetkilisi, bu bombardımanda da can kaybının yaşanmadığını ve sadece sivillere ait evlerde maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

HDP'DEN AÇIKLAMA

​HDP'den yapılan açıklamada ise hava saldırılarında 4’ü sivil 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

EL BAB’A İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

Ceyş El Siwar'a (Devrimciler Ordusu) bağlı askeri kaynaklar ise, bölge halkının desteğiyle kesintisiz devam eden operasyonda kendilerine Rusya, ABD veya başka herhangi bir gücün destek vermediğini ve El Bab'a doğru ilerleyişlerinin devam ettiğini ifade etti.