Kıbrıs'ta yayın yapan günlük Afrika gazetesi ikinci kez kurşunlandı. cyprus-forum'un haberine göre, Mustafa Yalçın isimli kişi dün (3 Temmuz) akşam saat 18:00'de Afrika Gazetesi'ne giderek, gazetenin gelen yayın yönetmeni Şener Levent'i sordu, "yok" cevabı almasının ardından da gazete yöneticilerinden Ali Osman'a bir el ateş etti.

Kurşun gazetenin giriş kapısını delerek holde bulunan duvara isabet etti; olayda yaralanan olmadı.

Olay yerinden ayrılan Yalçın, Dereboyu Caddesi'nde bir araç içinde yakalandı. Yalçın, bugün Lefkoşa'da Savcılığa ifade verecek.

DAHA ÖNCE DE KURŞUNLANMIŞTI

Şener Levent, Mustafa Yalçın'ın, 18 Haziran 2011'de de Afrika Gazetesi'ni ziyaret ederek, "Beni sizi öldürmek için tuttular" dediğini belirtmişti. Gazete, ertesi gün "İşte tetikçi" başlığı ile bunun haberini yapmıştı.

Haberde, Yalçın'ın, Şener Levent'e, "eğer sizi vursaydım Türkiye'de kahraman olurdum, sizi bize vatan haini, Rumcu diye tanıttılar" yazmıştı. Haberde ayrıca, Yalçın'ın Türkiye'de üç kişiyi vurduğu ve dört yıl Kartal Cezaevi'nde yattığını anlattığı da belirtiliyordu.

Afrika gazetesi, 25 Şubat 2011'de de kurşunlanmıştı. Gazetesinin giriş kapısı üzerine el yazısı ile yazılmış ve üzerinde öldürme tehdidini içeren yazılar bulunan bir kağıt yapıştırılmış sonra kapıya iki el ateş edilmişti.

Şener Levent, 1 Mart 2011'deki köşe yazısında saldırının siyasi olduğunu, önceki hafta yapılan ve Türkiye hükümetini hedef alan mitingin ardından gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını söylemişti

HABERLER.COM