Afganistan’ın doğusundaki ABD hava üssüne düzenlenen bombalı intihar saldırısı ile ardından yaşanan çatışmada en az 4 asker öldü, çok sayıda NATO askeri de yaralandı.

BİR KİLOMETRE ÖTEDEKİ EVLERİN CAMLARI KIRILDI

ABD-NATO-Afgan ordusu ortaklığındaki Celalabad üssüne yönelik saldırı sabah erken saatlerde meydana geldi. Üssün ayrı girişlerinde önce bomba yüklü araçlarla, ardından otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Üs girişlerindeki şiddetli patlamaların bir kilometre ötede bulunan evlerin camlarının da kırılmasına neden oldu.

Afganistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Celalabad üssünün girişinde bomba yüklü araçların infilak ettiğini, iki saat süren çatışmaların ardından saldırganların üsse girmesinin engellendiğini öne sürdü.

Saldırıyı üstlenen Taliban’ın bir sözcüsü, bomba yüklü araçlarla yapılan saldırı ardından, NATO askeri üniformalı bir grup Taliban üyesinin burada üsteki askerlerle yoğun çatışmaya girdiğini söyledi.

3 TALİBANLI 2 SİVİL ÖLDÜ

Yerel kaynaklar, Taliban üyelerinin üsse girişinin helikopterlerle açılan ateşle önlendiğini, burada en az 3 Talibanlı ile 2 sivilin öldüğünü bildirdi.

AYNI ÜSSE DAHA ÖNCE DE SALDIRILAR OLMUŞTU

Taliban daha önce de aynı üsse saldırılar düzenlemişti. En son Şubat 2012’de düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.