Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu tarafından Yemen’e düzenlenen saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yakındoğu Haber’e göre Abdulmelik Husi, el-Mesire, el-Meyadin ve el-Menar televizyonları tarafından yayımlanan konuşmasında İsrail’in Arap koalisyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Yemen’e yönelik saldırının bölge halklarına yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Abdulmelik Husi, “Yemen devriminden ilk kaygı duyan Siyonist rejimdi. Siyonist rejim şu an Yemen’de Suudi Arabistan’la ortak çıkarlarda buluşu” dedi.

YEMEN HALKI KOLAY LOKMA DEĞİL

Yemen’e saldıran Arap ülkelerini Batılı güçlerin kuklaları olarak niteleyen Husi, bu ülkelerin Yemen’i parçalama ve tahrip etme planını uygulamakta olduğunu belirterek “Bunun için milyarlarca Dolar harcayıp kendi uşaklarını etkin hale getirdiler ve Yemen halkını birbirine düşürmeye çalıştılar. Ama bu proje mali ve siyasi açıdan ve medya propagandaları açısından başarısız olunca gerçek çirkin yüzlerini ortaya koydular ve Yemen’e saldırdılar.

Açlığı ve zulmü hakim kılıp ardından karadan Yemen’le savaşa girmek istiyorlar. Ama Yemen halkı kolayca avlanacak ve hazmedilebilecek bir lokma değil. Mütecavizler, Yemen içindeki kuklaları hedeflerine varmakta başarısız olunca aptallık edip bu saldırıyı gerçekleştirdiler” dedi.

Yemen halkının her türlü terörizmle baş edebilecek güçte olduğunu vurgulayan Husi, kuzeyde de güneyde de zafer kazanılacağını belirtti ve güney halkının Yemen’in bölünmesine karşı olduğunu savundu.

Abdulmelik Husi’nin konuşmasında öne çıkan diğer cümleler de şöyle:

Yemen’e savaş ilan etmelerini gerektirecek tek bir meşru sebep söylesinler

Şeref, izzet ve onurumuzla zafere kadar savaşacağız. Yemen halkı zillete boyun eğecek, soysuzluğa teslim olacak değildir. Yemen'deki izzetli kabileler ve onurlu insanlar, toprakları işgal edilirken elleri kolları bağlı duracak değiller.

Çirkin saldırılar, Yemen halkının devrim ve mücadele azmini daha da güçlendirmiştir. Yemen bu zulme asla ve asla boyun eğmeyecek, çok daha güçlü bir şekilde harekete geçecektir.

Sizin müttefiklerinize güvendiğinizin kat be kat fazlasıyla biz Alemlerin Rabbine güveniyoruz. Zafer ancak Allah'tandır!

Bu halka savaş ilan etmelerini gerektirecek tek bir meşru sebep söylesinler. Söyleyemezler!

 

Yemen'in onlar için basit bir lokma olacağını nasıl düşünebilirler? İşbirlikçi hainler size diyorum ki; Bu mesele bu kadar basit değil. Onurlu Yemen halkı, Suudi Arabistan'ın zulmüne boyun eğmeyecek! Gereken cevabı en sert şekilde verecektir.

Bundan böyle iki cephede savaşıyoruz. İçeride ve dışarıda! Allah'ın izniyle dışarıdan gelen saldırılara en güzel karşılıkları vereceğiz.

Yemen'e yönelik iç ve dış saldırılara karşı koruyabilecek mekanizmaları devreye sokacak ve halkımızla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. İşadamları ve basın mensuplarına sesleniyorum: Halkın izzetini maddi ve enformasyon alanında müdafaa etmek sizin üzerinizde bir sorumluluktur.

TESLİM OLMAYACAĞIZ

Bugün Yemen halkının kahramanlık ve vefa günüdür. Vatana sadakat günüdür. Yapılması gerekenler birer zorunluluktur!

Bir diğer nokta, manevi noktadaki direniş sahasıdır. Ordu ve halk el ele olmak zorundadır. Yemen'deki tüm siyasiler takınacakları tavırla ülkesine olan bağlılığını göstermelidir. Yemen'in çıkarları için siyaset yapılmalıdır.

Hiç kimse bizden teslim olmamızı beklemesin. Bugün meydanlara inen halk bunu kanıtladı. Ancak hainler ve korkaklar, teslim olur. Şahsiyetini az bir değer karşılığında satmış olanlara sesleniyorum, yanlış yapıyorsunuz.

Dünyanın bütün özgür vicdanlı insanlarına sesleniyorum: Meydanlara inin ve bu saldırılara karşı sesinizi yükseltin. Yemen'deki 24 milyon insanı esir edebileceğini düşünmek, boş ve yersizdir.

Yemen halkı, maddi olarak fakir bir halk olabilir; ama iman ve ahlak noktasında güçlü bir halktır. Yemen halkı güçlüdür; çünkü haklıdır.

Allah'ın yardımıyla zafere ulaşacağımızdan en ufak bir şüphemiz yoktur! Allah Kur’an'da "Zulmedilenlere cihat hakkı verilmiştir" diyor. Biz, Allah'ın bize yazdığı bu vazifeyi şerefle yerine getirmekten geri durmayacağız.

DÜN FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR BUGÜN YEMEN’DE YAŞANIYOR

Mısır halkı ile Yemen halkı kardeştir. Mısır halkı, ordusunun para ile satın alınmasına izin vermemeli.

Eğer saldırılar devam ederse, Yemen halkı önündeki tüm seçenekleri devreye sokacaktır buradan ilan ediyorum. Uluslararası anlaşmalar ve insan hakları ayaklar altına alınmıştır. Yemen halkı da boş duracak değildir!

Dün Filistin'de yaşananlar, bugün Yemen'de yaşanıyor. Dün Filistin'de susanlar bugün Yemen'de susacaktır. Dün Filistin direnişi Siyonistlere nasıl hezimeti tattırdıysa; Yemen halkı da saldırganlara aynı hezimeti tattıracaktır.

Suudi rejimine sesleniyorum: Sen zayıf konumdasın, bizim yenilmemizin veya geri adım atmamızın imkanı yok. Arabistan’ın Yemen halkına yönelik geçmişteki adımları yeterli olmadı mı ki şu an Yemen’i yok etmeye çalışıyor? Ama çok yakında saldırganların nasıl bir aptallık yaptıkları görülecek.

Son kez söylüyorum. Saldırıları durdurun aksi takdirde, bir sonraki konuşmamda savaşa yönelik detaylı yol haritamızı açıklayacağım!