ABD'de bir Hristiyan kuruluşun gala yemeğinde, İsrail'i destekleyen konuşmasından dolayı salondakiler tarafından yuhalanan Senatör Ted Cruz, sinirlenerek salonu terk etti.

ntvmsnbc’de yer alan habere göre, Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, çarşamba akşamı bir Hristiyan kuruluşun toplantısında konuştu.

Senatör, ''İsrail'den nefret edenler, aynı zamanda ABD'den de nefret ediyorlar. Yahudilerden nefret edenler Hristiyanlardan da nefret ediyorlar'' demesi ve ''Ortadoğu'daki Hristiyanların İsrail'den daha iyi bir dostu olmadığını'' iddia etmesi üzerine tepki çekti.

''Hristiyanların Savunulması'' başlığıyla düzenlenen ve Cruz'un konuşmacı olarak katıldığı gecede Cumhuriyetçi Senatöre yönelik yuhalama ve tepkilerin artması üzerine Cruz'un salondan ayrıldığı belirtildi.

Küçük ama yüksek sesli bir grup tarafından yuhalandığını ileri süren Cruz, protestoların ardından yaptığı açıklamada, ''Şayet İsrail'in yanında durmayacaksanız, Yahudilerin yanında durmayacaksanız, ben de sizin yanınızda olmayacağım'' diyerek kürsüyü terk ettiğini bildirdi.