ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'deki Horasan örgütü mevzilerini vurduğunu açıkladı.

Açıklamada örgütün Türkiye sınırı yakınlarındaki Sarmada bölgesindeki mevzilerinin, otomatik pilotla çalıştırılan uçaklarının ve militanlarının vurulduğu belirtildi.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın açıklaması şöyle devam etti:

"Saldırıların sonuçları hala değerlendirilmektedir. Ancak ilk edindiğimiz izlenim, hedeflendiği üzere teröristlerin vurulduğu, Horasan örgütüne ait araçların, binaların ve mevzilerin imha edildiği veya zarar gördüğü yönündedir. Mevziler yalnızca ABD araçlarıyla vurulmuştur."

'HEDEF EL NUSRA DEĞİL, HORASAN'

Merkez Kuvvet Komutanlığı'nın açıklamasında Horasan örgütü teriminin bir dönem birlikte eğitilen El Kaide ve El Nusra militanlarından oluştuğunu, bu örgütlerin para ve militan paylaştığını ve Batı'ya yönelik saldırılar planladığını kaydetti.

Saldırıların Suriye'de El Nusra ile 'ılımlı muhalifler' arasındaki çatışmalar nedeniyle yapılmadığını vurgulayan Komutanlık, El Nusra örgütünün de bir bütün olarak hedef alınmadığını belirtti.

Açıklamada, yalnızca Horasan örgütü mevzilerinin hedef alındığı ifade edilirken, bu örgütün ne Suriye rejimine karşı savaştığı ne de Suriyelilere yardım ettiği hatırlatıldı.

Komutanlık, El Kaide'nin Suriye'deki çatışmayı fırsat bilerek, Batı'ya saldırı düzenlemek için burada örgütlendiğini belirtti. (BBC Türkçe)