Amerika'da yoksul insan sayısı resmi rakamlardan 3 milyon daha fazla çıktı. Çarşamba günü, çalışmaya bağlı harcamalar, cepten çıkan sağlık harcamaları ve revize edilmiş nüfus verilerinden yararlanılarak yapılan araştırma, ülkede her 6 kişiden birinin yoksul olduğuna işaret etti.

Money News'da yer alan habere göre, yeni ölçüm ile tüm yoksulluğun çarpıcı gerçeklerinin göz önüne serilmesi amaçlansa da bu rakamlar resmi verilerin yerine geçmiyor.

Haberde bundan iki sene öncesine bakıldığında, Obama yönetimi, gıda pulu programı ve vergi indirimi gibi devlet yardımlarının yaşam standartları açısından iyi etkilediği gerekçesiyle sosyal bilimciler tarafından çok güvenilir olarak nitelendirildiğine dikkat çekiliyor.

Yeniden düzenlenmiş formüle bakıldığında 2012'de 49,7 milyon kişi veya ülke nüfusunun yüzde 16'sı yoksuldu. Bu rakam Eylül ayında açıklanan 46,5 milyon (yüzde 15) rakamının oldukça üzerinde gerçekleşiyor. Öte yandan 65 yaş ve üzerindeki Amerikalılar için yoksulluk oranı yeni düzenlenmiş sisteme göre yüzden 9,1'den yüzde 14,8'e çıktı; çünkü sağlık primi gibi harcamalar resmi oranlarda hesaba katılmıyor. (thelira)