Ferguson'da Michael Brown için yürüyen kalabalık pazartesi gecesi polisle yeniden karşı karşıya geldi, çok sayıda gözaltı var.

Gösterilerin bir haftayı aşkın süredir hız kesmediği Missouri eyaletinin Ferguson kentinde, pazartesi gecesi de sokaklar hareketliydi.

Gün boyunca ellerinde pankartlarla yürüyen göstericiler, akşam da sokaktan çekilmedi. Polis protestolara karşı yine biber gazı kullandı. Ferguson'un bazı noktalarında ordu birliklerinin yolları tuttuğu görüldü.

Uluslararası ajanslar, bölgeden çok sayıda gözaltı fotoğrafı geçti.

Gösteriler 18 yaşındaki Michael Brown'un beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından altı yerinden vurulmasıyla 10 Ağustos günü başladı.

Polisin Brown'un hırsızlık görüntülerini yayınlamasıyla öfke şiddetlendi, çünkü eylemciler görüntülerin tetiği çeken polisin aklanması amacıyla servis edildiğini savunuyor.

ABD'de iki yıl önce de başına geçirdiği kapüşonla yürüyen Trayvon Martin isimli genç bir gece bekçisi tarafından vurularak öldürülmüştü. Büyük gösterilere neden olan cinayette, gece bekçisi serbest kalmıştı.

OBAMA’DAN BİRLİK VE İTİDAL ÇAĞRISI

Obama Adalet Bakanı Eric Holder'ın Ferguson'a gidip, silahsız genç Michael Brown'ın öldürülmesiyle ilgili bağımsız bir soruşturma yürüten yetkililerle görüşeceğini bildirdi.

Ferguson'da polisle birlikte Ulusal Muhafız birlikleri de görev yapmaya başladı.

Obama tanıkların polise teslim olduğu sırada birden çok kez ateş edildiğini söylediği Brown'ın öldürülmesiyle duyulan "tutku ve öfkeyi" anladığını belirtti.

Ancak Obama, "yağma yaparak, silah taşıyarak ve hatta polise saldırarak öfkeye boyun eğmek sadece gerilimi arttırır ve kaos getirir. Adaleti ilerletmek bir yana, altını oyar" diye konuştu.

Obama ülkedeki pekçok topluluk ve kolluk güçleri arasında bir güvensizlik olduğunu da kabul etti.