ABD’nin Missouri eyaletinde St. Louis kenti Ferguson’da 18 yaşında siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesine karşı protestolar kapsamında, CNN’in Atlanta’daki merkezi önünde bir eylem gerçekleştirildi.

2 bine yakın kişinin katıldığı eylemde, medyanın Ferguson haberlerinin veriliş şekli protesto edildi.

Eylemde “Ben Michael Brown’um” ve “Adalet yoksa barış da yok” sloganları atıldı.

"Ferguson'da yaşananlar saklayabileceğinizden daha büyük" anlamında kullanılan #ITSBIGGERTHANYOU hashtag’i ile sosyal medyada yapılan eylem çağrısında, “İnsan olma hakkımız için mücadele etme zamanı geldi. Biraraya gelmemize ve radikal değişiklik talebimize destek olun” denildi.

Çağrıda “Genç, yaşlı, siyah, beyaz, herkesi en düzgün kıyafetlerini giymeye, öğrencileri mezuniyet cüppeleri ve keplerini takarak tüm dünyaya ‘Masum varsayılabilecek kadar iyi görünüyor muyuz’ diye sormaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Eylem fotoğrafları ve yorumlar yine #ITSBIGGERTHANYOU hashtag’i ile paylaşıldı.

Protesto haberinin CNN’de yer almaması sosyal medyada tepki görürken, CNN muhabirleri eylemde çektikleri resimleri kendi kişisel Twitter hesaplarından paylaştı.

Ayrıca CNN muhabiri Nick Valencia’nın, protestocularla röportaj yaptığı görüldü.

GEZİ’DE DE MEDYA KURULUŞLARI PROTESTO EDİLMİŞTİ

Gezi direnişi sırasında da Türkiye’de birçok kez medya kuruluşlarının önünde eylemler gerçekleşmişti.

2 Haziran’da Fatih Altaylı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı röportaj, Habertürk binası önünde "Fatih Altaylı bize de sorsana", "Canlı yayın kaç para" sloganlarıyla protesto edilmişti.

3 Haziran 2013’te, Gezi Parkı direnişinin yaygın medyada gösterilmemesini  Maslak’taki NTV stüdyolarının bulunduğu Doğuş Power Center önünde protesto edilmişti.

12 Haziran’da ise NTV canlı yayınında gazeteci Oğuz Haksever’in konuğu İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Fatmagül Berktay'ın sözlerini kesmesi ve CNN Türk International ile ilgili sözlerine tepki göstermesi yine kanal binası önünde protesto edilmişti.

19 Haziran’da Sabah gazetesi yazarı Alper Bahçekapılı gazetenin yanlı yayın politikasını eleştirmek için Sabah binası önünde duran insan eylemi yapmış ve istifa etmişti.

27 Haziran’da Gezi Parkı direnişinde “eylemcilerin polisi öldüresiye dövdüğünü” öne süren ve Ethem Sarısülük’ün Türkiye bayrağı yaktığını iddia eden Takvim gazetesi Barbaros Bulvarı’ında bulunan ATV-Sabah-Taksim binasına düzenlenen yürüyüşle protesto edilmişti.

(Bianet)