ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin YPG'yi terörist olarak gördüğünü bildiklerini, ancak ABD'nin YPG'yi terörist olarak görmediğini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kirby, "Türkiye'nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kirby daha önce de benzer bir açıklama yapmış, “Biz YPG'yi terörist örgüt olarak değerlendirmiyoruz. Suriye'de, IŞİD'e karşı mücadelede başarılarını da kanıtladılar. IŞİD karşıtı gruplarla ki bunlar başarılılar, başarılı da olabilirler, birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Ayrıca bunların hepsi de Kürt değil ” diye konuşmuştu.

ERDOĞAN, ‘BEN MİYİM ORTAĞIN, KOBANİ’DEKİ TERÖRİST Mİ?’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunmuş, Cenevre görüşmeleri sırasında Kobani’ye resmi temsilci gönderen ABD’nin PYD ile ilişkisini eleştirerek, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani’deki teröristler mi?” demişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Daha önce sayın Obama’nın yanında da adı geçen bir ulusal güvenlik temsilcisi. Tam Cenevre’deki görüşmeler sırasında kalkıyor, Kobani’ye gidiyor… Biz nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani’deki teröristler mi?”