Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, ABD tarafından sunulan ateşkese katılan örgütler listesindeki 10 örgütün IŞİD ve yeni adı Fetih El Şam olan El Nusra Cephesi ile işbirliği içinde olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Washington, Rusya'ya sunduğu ateşkes rejimine katılan örgütler listesinde 2'si IŞİD ve 8'i El Nusra ile birlikte savaşan gruplara yer verdi.

Ahrar'uş Şam ve Nureddin Zengi Tugayı'nın gibi örgütlerin varlığı, ABD'nin listesinin güvenilirliğini tamamen yok ediyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya'nın rolünü itibarsızlaştırmak ve ülkemizi Suriye'deki tüm sorunların nedeni olarak göstermek amacıyla basında Rusya karşıtı söylem inşa ediliyor. Moskova, krize askeri çözüm üretme amacı gütmekle suçlanıyor. Kampanyanın nedeni, Suriye'de ateşkes anlaşmasının çökmesine neden gerçek failleri gizlemek.

'RUSYA HER ŞEYE RAĞMEN İŞBİRLİĞİNE HAZIR'

Daimi Temsilcilik, Washington'un kontrolündeki grupların şubat-eylül döneminde 2.031 ateşkes ihlali gerçekleştirdiğini, bunun sonucunda 3.500 Suriye askeri ile 12 bin 800 sivilin öldüğünü de aktararak, Rusya'nın buna rağmen ABD de dahil tüm partnerleriyle Suriye'de çözüm için her konuda işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Temsilcilik, işbirliğinin eşitlik ilkesine ve yükümlülüklerin uygulanmasına bağlı olacağını da açıkladı.

(Kaynak: Sputnik)