ABD Başkanı Donald Trump, uzun süredir gerilim yaşadıkları Kuzey Kore’nin 'teröre destek veren devletler listesi'ne eklendiğini açıkladı. Trump, bu bağlamda Hazine Bakanlığı’nın, Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırım önlemleri alacağını duyurdu.

ABD’nin, "teröre destek veren ülkeler listesi"nde İran, Sudan ve Suriye bulunuyor. Kuzey Kore bu listeye eklenen dördüncü ülke olacak.

Kuzey Kore yönetimi, ABD’nin 3 uçak gemisinin Kore Yarımadası’nda savaş uçakları eşliğinde, Güney Kore ile birlikte gerçekleştirdiği tatbikatın savaş kışkırtıcılığı olduğunu ve "nükleer savaşın ne zaman başlayacağını tahmin etmeyi imkansız hale getirdiğini" açıklayarak ABD'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etmişti.

Güney Kore'nin başkenti Seul’de konuşan Trump ise "Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze kapasitesine ilişkin acilen eyleme geçilmeli" demişti.

Kuzey Kore sık sık gerçekleştirdiği füze denemeleri nedeniyle Birleşmiş Milletler tarafıdan uyarılmış ve yeni yaptırımlara maruz bırakılmıştı. ABD ordusu, Güney Kore ordusu ile ortak bir tatbikat yaparak Kuzey Kore'ye gözdağı vermişti. ABD'nin Güney Kore'de üssü bulunuyor.